Veelgestelde vragen

Algemeen

Wat is een buurtauto?

oHase Buurtauto’s zijn auto’s die in het nieuwe oHase woonproject geplaatst worden en die jij met een unieke login kunt boeken vanaf je pc, smartphone of tablet.

Kun je binnenkort veel verplaatsingen met de fiets of het openbaar vervoer doen? Dan hoef jij zo misschien wel geen (tweede) auto meer aan te kopen: toch even een auto nodig? dan staat de oHase buurtauto voor je klaar.

Wie mag er gebruik van maken?

Ben jij eigenaar of huurder van een woning in het oHase woonproject met een oHase buurtauto? Dan ontvang jij een unieke login waarmee je de auto in kunt boeken wanneer jij ze nodig hebt.

Hoe kan ik de auto reserveren?

Na het tekenen van je koop- of huurcontract voor je nieuwe woning wordt er een account voor je aangemaakt waarmee je toegang krijgt tot de oHase buurtauto’s in jouw buurt.

Je ontvangt vervolgens een email met een link om je account te activeren. Na activatie via de link kun je je profiel vervolledigen, inloggen via de website en een auto inboeken.

Werk je liever via smartphone? Je vindt in de activatie stappen ook een link naar de applicaties. Na het downloaden van de app boek jij zo rechtstreeks vanaf je telefoon. Waar je ook bent.

Hoe lang op voorhand kan ik bestellen?

Zo lang op voorhand als je wilt (tot 3 maanden voordien). Hoe eerder je de auto inboekt, hoe groter de kans dat je de auto precies op dat moment kunt gebruiken.

Heb je de auto toch niet nodig, dan kun je je boeking annuleren. Doe je dit meer dan 24 uur voor de voorziene start? Dan kan dit zonder kosten.

Annuleer je de boeking minder dan 24 uur voor de voorziene start? Dan zal de kost per uur voor je boeking aangerekend worden. Wel zo eerlijk voor de andere gebruikers die de auto hierdoor misschien niet in hebben kunnen boeken.

Kosten

Wat kost dit nu eigenlijk en hoe betalen?

Waarom betalen voor een eigen auto die 90% van de tijd stilstaat als je deze toch niet veel gebruikt? Wanneer je een oHase buurtauto inboekt betaal je enkel voor jouw gebruik. En zorgt iemand anders voor het onderhoud en de verzekering en de kost hiervan zit vervat in de verbruiksprijs. Wel zo gemakkelijk.

De prijzen zijn opgesplitst in een prijs per uur en een prijs per kilometer.
Deze prijzen zijn inclusief onderhoud, verzekering en verbruik.

Aan het einde van je boeking wordt er door het systeem berekend hoeveel uur je weg bent geweest en hoeveel kilometer je hebt gereden. Zo berekend het systeem wat de kostprijs voor de boeking was. En vervolgens wordt dit bedrag aan het einde van je boeking van jouw rijkrediet afgetrokken.

De eerste 25 euro rijkrediet krijg je cadeau om het systeem eens te proberen. Zijn deze op en wil je verder? Dan kies jij zelf hoeveel krediet je op jouw account op wilt laden: 50, 100 of 250 euro? Je geeft aan met welke rekening je wilt betalen en het bedrag wordt via overschrijving of kredietkaart automatisch van je rekening afgehaald. Zijn je credits volgende maand op dan voeg je er gewoon weer nieuwe toe.

Zo houd jij de controle over wat je verbruikt. Een duidelijker overzicht? Bekijk dan onze aparte pagina met prijzen.

Hoe werkt tanken?

Bij brandstof en hybride wagens ligt er een tankkaart voor je klaar in de wagen. Je kunt hiermee tanken. Dit wordt automatisch verrekend. Jij betaalt enkel per gereden kilometer en niet voor de tankbeurt. Moet je een kleine rit maken dan hoef je niet te tanken. Merk je dat de wagen tijdens jouw rit nog maar een halve tank heeft? Tank deze dan even vol voor je hem terugzet. Zo hoeft de volgende persoon dit niet meer te doen.

Wat indien ik er geen gebruik van wil maken ?

Geen probleem. De keus is aan jou. Je betaald enkel voor jouw gebruik. Alle kosten voor het gebruik van de buurtauto’s zijn verrekend in de prijs per uur en per kilometer. Maak jij geen gebruik van de auto dan betaal jij hier zo dus ook niks voor.

Auto's

Wat als de auto constant bezet is ?

Mooi. Dit betekent dat er veel vraag naar is. Vanaf dat de auto regelmatig gebruikt wordt kunnen we een extra auto in het woonproject neerzetten. Misschien wel een andere soort zoals een minibusje om spullen te vervoeren? Zo zorgen we dat er steeds voldoende auto’s zijn. En er ook meer en meer keus is voor jou als bewoner van het oHase woonproject.

Wat met het onderhoud van de auto?

Het onderhoud van de auto is voor rekening van de autopartner. Als de auto op onderhoud moet zal deze de auto inboeken en op komen halen. Zo wordt dit constant tijdig voor jou geregeld zonder dat je je hier zorgen over hoeft te maken.

Kan ik de auto eender waar achterlaten?

Nee. Bij beëindiging van de boeking plaats je de auto terug in het woonproject. Is het een elektrische auto plaats deze dan terug op de daartoe voorziene plaats en verbind de auto met de laadpaal. Zo kan de volgende gebruiker weer met een volle accu vertrekken na jou.

Heb je een vraag die hier niet tussenstaat? Neem contact met ons op en wie weet kunnen we deze binnenkort ook aan de lijst toevoegen voor de anderen na jou.

Hoe is de auto uitgerust (GPS, parkeersensoren,…)?

Als je een auto selecteert op de website of de app krijg je in het online detailoverzicht van de auto meer details van de auto te zien. Deze overzichten kunnen verder uitgebreid worden op termijn. Dus ben je op zoek naar iets wat er niet bijstaat? Meld het ons en wie weet kunnen we ervoor zorgen dat je binnenkort nog meer details over de uitrusting van de auto terug kunt vinden via de app.

Elektrisch

Hoe moet de auto opgeladen worden ?

Het laden van een elektrische auto lijkt eigenlijk heel erg op het opladen van je telefoon of je laptop. In de elektrische auto’s vindt je een laadkabel. Je steekt de stekker aan de ene zijde van de kabel in aan het laadpunt en aan de andere zijde in de auto. Je wacht tot er een blauw lampje gaat knipperen, het signaal dat de auto aan het laden is, en je sluit de auto af. Lekker makkelijk.

Wil je onderweg laden? Dan heb je meestal nog de laadpas nodig. Je vindt deze in de auto. Je steekt de kabel zoals gewoonlijk aan de 2 zijden in. En dit keer swipe je de laadpas langs de lezer op de laadpaal om het laadproces te starten. Je wacht weer tot je het blauwe lampje ziet knipperen en je sluit de auto af.

Hoelang duurt het opladen van de auto?

Hoelang het duurt voor de auto opgeladen is hangt af van het type laadpaal.

Steek je de auto in een gewoon stopcontact bij iemand thuis dan kan dit 6-8 uur duren. De meeste laadpalen laden de auto dan weer bijna volledig op in 3-4 uur. Maar het kan nog sneller: stop je onderweg bij een snellaadpaal dan laad je in ongeveer 20 minuten tot 80% van je accu weer op. Even een koffiepauze of lunch en je kan weer verder.

Hoeveel kilometers kan de auto rijden?

Hoeveel kilometer de auto kan rijden verschilt per soort auto. Je vindt een overzicht van de soorten auto’s die nu in de verschillende projecten staan onder het prijsoverzicht.

Als een elektrische auto een accu heeft waarmee je 300 kilometer kunt rijden betekent dit niet dat je niet verder kunt dan 300 km. Het betekent gewoon dat je voor je die 300 kilometer bereikt, ergens moet bijladen. Op zich geen probleem, zo kun je meteen een rustpauze inlassen na een paar uur rijden.
Je vindt tegenwoordig meer en meer snelladers onderweg. Laad je bij zo’n snellader dan is je auto binnen ongeveer 20 minuten weer tot bijna 80% opgeladen.

Wil je weten waar je publieke laadpalen kunt vinden? Neem een kijkje op oplaadpalen.nl.

Verzekering

Wie betaalt de verzekering ?

Jij betaalt enkel voor het gebruik van de auto. Via een prijs per uur en een prijs per kilometer. In deze prijs worden alle kosten verrekend. De verzekering, maar ook het onderhoud en de slijtage.

Wat als er een ongeval is ?

Pech onderweg of een ongeval? In het handschoenenkastje in de auto vindt je een kopie van de verzekeringsdocumenten en indien nodig het aanrijdingsformulier. Blijf rustig en volg de stappen op het document.

Kun je de documenten niet vinden? Je vindt een telefoonnummer van de verzekeraar en de autopartner via de applicatie.

Gelieve eerst een account aan te vragen

Activeer je account via de link in de e-mail van de oHase buurtauto. Neem contact met ons op bij andere vragen.

Contact opnemen
Informatie aanvragen

Weten waar je de oHase buurtauto vindt?

Laat je gegevens achter en we sturen je meer informatie over het oHase woonproject.